e-ISSN: 2147-2181
CausaPedia - Hakemli Olgu Dergisi
e-ISSN: 2147-2181
CausaPedia - Hakemli Olgu Dergisi

Cardiac Tamponade Secondary To Penetrating Stab Wounds

Submitted : 16.01.2013 Accepted : 22.02.2013 Published: 08.03.2013

Abstract

Penetrating cardiac injuries are severe traumatic emergencies due to highly lethal complications. Cardiac tamponade and hemorrhage represent the greatest immediate risks. Mortality rates remain high with a majority of patients dying before arrival to the hospital. .. Early diagnosis and rapid surgical management determine the prognosis. Emergency physicianscan manage and treat penetrating cardiac injuries immediately in the emergency department until definitive surgical intervention. This is a case report of a patient with penetrating cardiac trauma who was successfully managed with pericardiocentesis prior to surgery.
Keywords: penetrating cardiac trauma , cardiac tamponade , emergency department

Özet

Kalbe penetran travmalar hayatı tehdit eden hemoraji ve kalp tamponadı gibi ciddi klinik sonuçları nedeniyle önemli travma acillerindendir. Vakaların önemli bir kısmı hastaneye ulaşamadan kaybedilir. Hastaneye ulaşanlarda ise hızlı tanı ve müdaheleler zinciri ile mümkün olan en kısa sürede ameliyata alınması prognozu belirler.
Yaralanmanın türü ve olası sonuçları olarak tüm acil hekimleri tarafından bilinen ancak çok sık karşılaşılmayan kalbe penetran bir travmada, çok değerli olan dakikaların acilde yönetimi ve hastanın ameliyata alınana kadar geçen sürede stabilizasyonu için, önceden hazırlıklı olmak gerekmektedir.
Amacımız ikinci basamak sağlık hizmeti veren ve her nöbette en az bir acil uzmanı bulunduran devlet hastanesi acilinde özellikle ilgili diğer bölümlerin icapcı olarak geldikleri akşam saatlerinde zamana karşı yarışılan bir vakada acil tecrübemizi paylaşmaktır.
Anahtar kelimeler: penetran kalp yaralanması , kalp tamponadı , acil servis

Who liked this


mustafa çavdar
erü tıp fak.
20.06.2013

Mücahit Kapçı
Adnan Menderes Üniversitesi Tıp F...
24.04.2013

A. Kadir Atlı
TCDD
08.03.2013

Causa Pedia
Pleksus Bilişim Teknolojileri A.Ş
08.03.2013

Followers


Causa Pedia
Pleksus Bilişim Teknolojileri A.Ş
08.03.2013