e-ISSN: 2147-2181
CausaPedia - Hakemli Olgu Dergisi
e-ISSN: 2147-2181
CausaPedia - Hakemli Olgu Dergisi

Restoration of Atrioventricular Conduction After Atropine Administration During Electrophysiologic Study in A Patient With Congenital Complete Atrioventricular Block

Submitted : 09.12.2014 Accepted : 12.01.2015 Published: 11.02.2015

Abstract

Although named as a congenital, as many as 40 percent of cases of complete congenital atrioventricular block (CCAVB) do not present until childhood. Nonetheless, CCAVB may be intermittent, especially when first detected, and improvement of atrioventricular conduction in patients with CCAVB either spontaneously or after drug administration may be a potential reason of late presentation. We herein will report and discuss the restoration of atrioventricular node function after administration of atropine during electrophysiology study in a 15-year-old male patient newly diagnosed as CCAVB.
Keywords: Congenital complete heart block , Atropine , Restoration , Electrophysiology study

Özet

Konjenital olarak adlandırılmasına karşın, konjenital atriyoventriküler tam kalp bloğu (CCAVB) olanların %40?ı çocukluk çağına kadar herhangi bir belirti göstermezler. Bununla birlikte, CCAVB aralıklı olarak görülebilir (özellikle ilk tespit sırasında) ve CCAVB?li hastalarda atriyoventriküler iletimin kendiliğinden veya ilaç uygulaması sonrası düzelmesi bu geç yansımanın olası nedenlerinden biri olabilir. Biz bu makalemizde yeni CCAVB tanısı olan 15 yaşında bir erkek hastada elektrofizyolojik çalışma sırasında atropin verilmesinden sonra atriyoventriküler düğüm fonksiyonun düzelmesini tanıtacağız veya tartışacağız.
Anahtar kelimeler: Konjenital tam blok , Atropin , Atriyoventriküler iletimin düzelmesi , Elektrofizyolojik çalışma

Who liked this


No Record

Followers


No record